06 - 50 56 81 73       info@mandersmesologie.nl

Ursula Manders

Toen ik aan de mesologie opleiding begon, werkte ik in de kinderopvang. Het omgaan met kinderen en een rol spelen bij hun ontwikkeling vond ik dankbaar, gezellig en enorm leerzaam. Ik vond het fijn deel uit te maken van de ontwikkeling van de kinderen. Dit werk heb ik 15 jaar met zeer veel plezier en toewijding gedaan.

Daarnaast wilde ik heel graag mijn horizon verbreden, nog meer met mensen en gezondheid bezig zijn. Ik bezocht een open dag van mesologie. Direct was ik overtuigd. Dit was wat ik zocht! In het vak mesologie vond en vind ik al mijn interesses terug. In 2010 ben ik gestart met de propedeuse medische basiskennis en vervolgens de HBO-opleiding mesologie, die ik in 2016 met succes heb afgerond.

Daarna ben ik gestart met mijn praktijk in samenwerking met Osteopathie Nijkerk, in de praktijkruimte van osteopaat Robbert van de Veen. In de zomer van 2017 ben ik verhuisd en heb ik mijn eigen prachtige praktijkruimte in het centrum van Nijkerk, aan de Oosterstraat 7a.

Ik ben nieuwsgierig van aard en altijd geïnteresseerd in de mensen om mij heen. Vooral ook in de invloed van voeding en leefstijl op gezondheid. Dat ik met het vak mesologie een bijdrage kan leveren aan het zelfherstellend vermogen van iemand met klachten, is telkens weer bijzonder. Iedere cliënt is anders en heeft zijn eigen, unieke verhaal. Prachtig om te zien wat een mesologische therapie met de zelfonwikkeling van de cliënt kan doen. Hoe mesologie een positieve bijdrage levert aan de zelfbewustwording. Het mooie aan het vak mesologie vind ik dat je kijkt met zoveel verschillende brillen en dat er daarom ook verschillende manieren zijn om een juiste therapie te vinden. Een mesologische therapie kan helemaal op maat worden gemaakt.

Tenslotte zie ik mesologie als een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. In geval van (regulier) niet te verklaren en onbegrepen klachten, is mesologie juist een uitstekende optie! En met natuurlijke middelen werken aan herstel, dat is een heel gezonde keuze!

Mesoloog Ursula Manders

uRSULA mANDERS, Register Mesoloog BCZ®

Kan Mesologie iets voor jou betekenen?

Mesologie kan mensen helpen zelf weer in hun eigen kracht te komen. Door de oorzaak op te sporen en met de juiste middelen en eigen inzet de klachten verbeteren. Hieronder zie je ervaringen en reacties van mensen die ik heb mogen behandelen. Misschien kan mesologie ook iets voor jou betekenen. mesoloognijkerk mesologienijkerk

patricia uit bunschoten-spakenburg

Ik had nooit verwacht dat, ze zo snel resultaat had. Ik liep al een jaar bij de dokter.                   

anoniem

Ursula is een echt mensenmens, je voelt je direct op je gemak. Zij combineert haar grote kennis van mesologie met haar warme persoonlijkheid en zoekt samen met haar patiënt naar een goed behandelplan.

anoniem

Ik voelde me echt heel erg begrepen, en geholpen. Ondanks dat ik er sceptisch in stond en het lastig vond om dit aan te gaan, iets wat niet regulier en heel vaag is voor mij. Maar de voorlopig resultaten waren logisch en ook terug te vinden in reguliere zorg. Ik heb 1 consult gehad, en merk wel verandering.

anoniem

Het contact met Ursula was erg fijn, ze dacht goed mee over mogelijke oorzaken en oplossingen van verschillende problemen. Ook was ze erg open in wat ze deed en welke theorie/ geneeswijze erachter zit. Het was erg interessant om hier wat over te weten te komen, aangezien ik er nog weinig over wist. Er is uitgebreid onderzoek gedaan om achter de oorzaak van mijn klachten te komen en ook was het prettig om te weten in hoeverre mijn lichaam in balans is.

anoniem

Via een vriendin kreeg ik de tip om eens naar Ursula te gaan, omdat ik al heel lang bleef kwakkelen met luchtwegklachten en vermoeidheid. Omdat ik meerdere (medische) stappen al had gezet, was ik heel benieuwd wat Mesologie voor mij kon doen. Inmiddels ben ik drie maanden verder en voor een groot deel van mijn klachten af. De middelen en het advies van Ursula lijken aan te slaan en ik voel mij veel beter. Ursula is heel kundig en wil graag meedenken en naar oplossingen zoeken bij klachten. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb en hoop nog meer te bereiken in de aankomende maanden.

anoniem

Goede adviezen. Geduldig en leuk met kinderen .

valesca uit nijkerk

Je voelt je thuis en begrepen.                 

paula uit nijkerk

Ik ben met mijn dochter bij Manders Mesologie geweest en vond de behandeling en benadering prettig en het heeft tot nu toe goed geholpen.

emiel uit amersfoort

Zeer proffesioneel met een persoonlijke aanpak. Ursula geeft ook alle ruimte om dingen toe te lichten of uit te leggen. Ik heb me altijd erg welkom, gezien en gehoord gevoeld.

anoniem

Ursula luistert goed naar je en houdt rekening met je eigen inbreng.

anoniem

Ik ben nog maar net begonnen maar het voelt iig wel goed.

anoniem

Heb een paar sessies bij Ursula gehad. En ben van mijn klachten af; was erg moe en had nergens geen energie meer voor. Ursula is kundig en brengt rust. Kan goed luisteren.

marco uit putten

Ik kwam met een hoop klachten binnen. En je kwam erachter dat veel organen het wat moeilijker hadden. Met de juiste medicijnen en tips ben ik op de goede weg. Maar we zijn er nog niet maar dat komt vast goed.

coby uit nijkerk

Ik heb nog heel veel stress en blijf moe en kom er maar niet vanaf, alleen de stoelgang is wel verbeterd.

anoniem

Je bent vertrouwd, prettig en vriendelijk. Het is een hele andere kijk. Heel bijzonder dat ik nu al die reguliere medicijnen niet meer slik en geen verschil merk. Het handelen tijdens het consult kan wat gehaast overkomen, waardoor ik het gevoel kreeg dat we haast hadden. De uitleg die je geeft kan misschien voor anderen prettig zijn, maar ik kan dat allemaal niet onthouden. Misschien goed om van te voren duidelijk aan te geven dat je alles ook op papier zet.

ans uit putten

Heb het eerste consult als heel prettig ervaren . En er werd op mijn mailtjes met vragen ook heel snel gereageerd.

anoniem

Ons dochtertje van 4 maanden heeft last van eczeem in het gezicht. Nadat we heel wat specialisten hadden bezocht en intussen een heel assortiment aan zalven hadden gesmeerd kwamen we via via bij Ursula terecht. Sowieso fijn dat iemand even echt de tijd neemt om in kaart te brengen wat de situatie is. En dat ze vanuit een vorige baan ook nog eens ervaring heeft met baby's was in ons geval mooi meegenomen. Na een aantal test waren we al een paar mogelijke triggers op het spoor en een tweede sessie nog een paar. Nu we dit zoveel mogelijk vermijden en de extra supplementen geven zien we een groot verschil. De eczeem komt wel eens weer opzetten maar vaak is er een verklaring voor te vinden en dan weten we waar we het moeten zoeken. Heel fijn om je niet meer zo machteloos te voelen. En nog fijner dat ons dochtertje intussen weer veel nachten zonder jeuk heeft :).

marinus uit nijkerk

Er wordt goed naar de klachten geluisterd en samen naar een oplossing gezocht.

anoniem

De vriendelijkheid en gesprekken zijn super en begrijpelijk.

anoniem

Fijne behandeling, Ursula wist mijn probleem precies aan te pakken!

anoniem

Ik kwam hier terecht nadat ik een artikel in de krant had gezien en dacht waarom niet proberen kan geen kwaad. Ik heb totaal geen spijt gehad van mijn beslissing. Het is een aardige mesoloog die duidelijke uitleg geeft over wat ze doet en hoe ze het doet.

merel uit zeewolde

Mijn dochter is na 3 behandelingen (eindelijk) van de soms hevige buikpijnen af. En voor mezelf duurt het wat langer voor de klachten helemaal zijn verdwenen, maar heb er alle vertrouwen in, mede gezien de vooruitgang die al heb gedaan. Lieve vrouw die graag met je mee denkt!

linda uit ede

Ursula is zeer gedreven om oplossingen te vinden voor mijn problemen. Dit doet ze snel en vakkundig. Daarnaast geeft ze een goede uitleg zodat ik het als leek zijnde ook begrijp. Tegelijkertijd heeft ze veel aandacht voor het menselijke aspect van de veranderingen, zodat je echt het gevoel hebt het niet alleen te hoeven doen.

anoniem

Drie jaar geleden kreeg ik last van m'n maag. Volgens de specialist moest ik maagbeschermers slikken omdat m'n maag werd aangetast door de gal. Twintig jaar geleden is de galblaas verwijderd. De maagbeschermers kon ik niet goed verdragen en zo ontstond het probleem. Gelukkig heeft Ursula me goed kunnen helpen en kan ik weer genieten van het eten en voel me fit en gezond!

anoniem

Met de intake en het formulier ervoor invullen geeft voor mijzelf al een beeld en een omschrijving aan. Ursula gaat aan de hand daarvan op onderzoek uit, na eerst de basis van het lichaam te hebben doorgemeten, komt ze bij je klachten terecht en meet daarin de verschillen en andere waarden. Aan de hand daarvan worden toevoegingen en/of aanvullingen voorgeschreven in de vorm van supplementen en homeopathische medicijnen. Voel me hier bij thuis omdat ik het gevoel heb dat de dingen meetbaar zijn en niet zweverig aanvoelen. Een verandering na twee bezoeken is merkbaar en ga nu voor volledige verbetering. Het is in jaren ontstaan en besef dat dit niet in weken kan worden opgelost.

anoniem

Na 7 maanden iedere dag diarree te hebben zijn we na drie behandelingen bij Ursula erachter gekomen dat het ging om een bijnieruitputting. Na gebruik van probiotica (eerst voor volwassene geprobeerd was te zwaar, daarna voor kinderen (nog te zwaar voor mijn darmen) en uiteindelijk hielp het toen ik het middel voor baby's ging gebruiken. Was ik met een goede week er helemaal vanaf. En kon ik gaan werken aan het herstel voor de bijnieruitputting. Was blij dat ik er een naam aan kon gaan geven. En heb ook daadwerkelijk mezelf er maanden voor gegeven om hier vanaf te komen! Tijd en rust!

Rene uit amersfoort

Ursula is een mesoloog die haar best doet om zo uitgebreid en accuraat mogelijk haar werk te doen.

anoniem

Ursula, is goed te bereiken via telefoon en email. Ze beantwoord ook snel. Ze gaat serieus op zoek naar de oorzaak van de klachten. Ze neemt me serieus.

anoniem

Mijn eerste consult verliep zeer aangenaam en geruststellend.

anoniem

Ik was erg hoopvol geworden, maar merkte weinig verschil tijdens en na de behandeling.

anoniem

Een (kind)vriendelijke kundige mesoloog die ons goed geholpen heeft!

anoniem

Erg vriendelijk persoon .

Anoniem

Hoi Ursula, Voor mijn beide kinderen ben ik bij je geweest met klachten die je (grotendeels) hebt kunnen verhelpen. Zeker bij mijn jongste zijn de klachten verdwenen. Bij mijn oudste is het helaas niet gelukt klachtenvrij te worden. Toch heeft jouw behandeling zeker baat gehad bij haar. Nogmaals mijn dank hiervoor!

jannie uit putten

Dag Ursula, je aanpak is goed, maar mij heeft het niet geholpen, helaas. De vernauwing in mijn nier is niet verbetert, de medicijnen van Dr Blind in Soest helpen mij meer (homeopatisch arts).

anoniem

Ursula is heel vriendelijk en neemt alle tijd om uit te zoeken waar je als patiënt het beste mee geholpen bent. Ze komt met duidelijke adviezen en dat is heel fijn!

Cock uit Zeewolde

Ursula is Integer en meevoelend. Kundig en bevlogen. Als men echt serieus een alternatieve behandeling zoekt; zeker doen!!!

anoniem

Het is zeker het proberen waard als je in de reguliere zorg niet verder komt met je klachten.

anoniem

Ik heb al veel mensen verteld hoe het nu met me gaat!

Lisa uit Dronten

Waarom mesologie? Ik kreeg van mijn oma een foldertje over mesologie. En meteen herkende ik mijzelf erin. Klachten zoals vermoeidheid hoofdpijn etc. Nooit wist ik waardoor dit kwam. Na meerdere onderzoeken vanuit de huisarts, dacht ik: het zal wel bij me horen. Elke dag jezelf uit bed slepen, soms zo moe zijn dat je alleen maar kan huilen en niet zo'n aardige versie van jezelf wordt. Dit moet het leven toch niet voorstellen? Zou mesologie mij dan toch kunnen helpen? 

'Ja' bleek het antwoord. Na het 1e consult voelde ik me gelijk op mijn gemak. Eindelijk werden mijn klachten serieus genomen, en eindelijk wist ik waardoor deze klachten kwamen. Na het consult en dagen van mijn persoonlijke therapie verdwenen mijn klachten. Door een voedingsadvies en homeopathische therapie voelde ik me voor het eerst niet meer zo moe. Ik kreeg veel meer energie en vanzelf verdween ook mijn "chronische"  hoofdpijn. Dus niet zo chronisch zoals mijn huisarts het afschreef. Na 3 consulten en verschillende therapieen en voedingsadviezen voel ik me eindelijk weer levendig en fit! Had ik dit maar eerder gedaan. Mesologie heeft mij echt geholpen om weer te genieten. 

Ursula heeft mij de handvaten gegeven om mezelf weer goed te voelen. En dat raad ik iedereen aan, elke klacht heeft een oorzaak. Je moet het zelf doen, jouw lichaam moet het zelf doen. Maar mesologie helpt je om de oorzaken aan te wijzen en je verder te helpen. 

Ik ben Ursula nog elke dag dankbaar! 

nancy uit zeewolde

Ik was zoekende naar wat ik met mezelf wilde....was moe, had wat vage klachten. Via collega bij Ursula terecht gekomen en er ging een ( nieuwe ) wereld voor me open:). Veel dingen over lichaam en voeding opgestoken. Door hier en daar wat aan te passen gaat het stukken beter met de klachten...en het is fijn om te weten dat wat je binnenkrijgt qua voeding en supplementen ook daadwerkelijk doet waar het voor bedoeld is. Ik heb het erg prettig ervaren, ursula stelt je op je gemak, legt alles goed uit en neemt alle tijd voor je. Ze heeft het goed gedaan dus hoef er voorlopig niet terug :).

Bas uit putten

Met scepsis ben ik aan deze ervaring begonnen, maar na het eerste gesprek was er al zoveel vertrouwen, dat ik alle bedenkingen heb laten varen. De uitleg tijdens de behandeling is uitvoerig, de vragen worden serieus genomen en wat zo bijzonder is, is dat er alle tijd voor je wordt uitgetrokken.

anoniem

Er wordt uitgebreid research gedaan naar de persoonlijke gezondheid vooraf maar ook tijdens het bezoek. Het onderzoek wordt heel relaxed uitgevoerd. Later ontving ik een verslag van de uitkomst en een advies voor evt te gebruiken van supplementen dit vond ik heel prettig en duidelijk. Zeker een aanrader en je leert er ook nog van.

ellen uit nijkerk

Ik zou Manders Mesologie wel adviseren voor de vriendelijke behandeling die je krijgt maar niet voor het resultaat. Het is best duur en zeker als er van alles met pillen wordt uitgeprobeerd maar geen verbetering geeft. Per maand ben ik zeker 50 euro kwijt aan pillen en dan nog het consult.

anoniem

Heel blij met de behandelingen, het duurde even om te achterhalen waar het nu precies misging in mijn lichaam. Ursula bleef zoeken en overleggen met andere Mesologen. Uiteindelijk de oorzaak + juiste behandeling te pakken. Hierdoor en door haar enthousiasme en medeleven, ben ik heel blij dat ik naar haar toe ben gegaan. Ik raad het iedereen aan!

karen uit doornspijk

Je op je gemak voelen. Dat is hoe ik mijn bezoeken aan Manders Mesologie zou omschrijven. Op je gemak vanwege het fijne contact en vanwege de passie en deskundigheid van Ursula.

anoniem

Mijn leven is er door veranderd ik weet nu mijn grenzen, eetpatronen en wie ik als persoon ben. Ik raad het iedereen aan, medicatie kun je heel makkelijk gebruiken en is allemaal vergif.

Gerda uit voorthuizen

Deskundig advies!

anoniem

Ursula is een prettig persoon die de tijd voor je neemt en in je geïnteresseerd is.

anoniem

Ik heb de behandelingen als heel prettig ervaren. Heel bijzonder dat op deze manier klachten kunnen worden opgelost.

anoniem

Het kan nooit kwaad, en de behandeling is verder prettig. Ook al een aantal mensen het geadviseerd.

anoniem

Ik wil Manders Mesologie graag adviseren maar mensen staan hier niet direct op te wachten. Ze zoeken het liever in wat anders, ik denk door het onbekende.

anoniem

We zijn toch wel gerustgesteld over bijvoorbeeld verdraagzaamheid van organen, lichaamsfuncties.

anoniem

Fijn en betrokken contact, deskundig advies, laagdrempelig en toegankelijk. Rustig en lief voor jonge kinderen; direct aansluiting met onze verlegen 3-jarige dochter. Eczeem, jeuk en darmklachten nu al een tijd verdwenen. Evaluatie en nazorg ook heel deskundig. Wij zijn heel tevreden!

ellen uit nijkerk

Vooraf werd er vertelt dat mijn probleem zeker opgelost kon worden ook toen ik zei dat ik al heel veel had geprobeerd. Ik denk dat je dit beter niet kan zeggen want dit gaf mij heel veel hoop en uiteindelijk werd het een teleurstelling.

anoniem

Mijn klachten zijn niet verminderd.

Teun uit Lelystad

Ursula luistert echt naar je klachten en zoekt een oplossing die bij je past. Ik heb de consult als prettig ervaren.

anoniem

Ursula nam de vragen van mijn dochter heel serieus en ging zeer gedegen en nauwkeurig te werk.

anoniem

Zeer vriendelijk! Neemt de tijd! Ik heb wel het gevoel dat je nog erg zoekende bent en nog te weinig ervaring hebt opgedaan.

anoniem

Ursula is een vriendelijke en empatische vrouw.

anoniem

Ik vond het bijzonder, dat Ursula na onderzoek kon vertellen welke klachten ik had. Zij nam alle tijd om naar mij te luisteren en dat voelde heel prettig.

anoniem

Na een lange zoektocht concreet antwoord gekregen op mijn mijn vragen. Met de tips kan ik nu mijn gewenste levensstijl behouden. Indien ik nieuwe klanten ondervind kom ik zeker terug!

anoniem

Het was mijn eerste kennismaking met mesologie. Ik wist niet wat mij te wachten stond. De ervaring is bij mij positief overgekomen. Dit in de eerste plaats door de behandeling welke werd gedaan door Ursula. Ursula heeft op professionele wijze mij kennis laten maken met Mesologie. Ook haar vriendelijke benadering heeft daar zeker bij geholpen.

anoniem

Het heeft bij mij niet geholpen maar wel veel gekost.

rosa uit bilthoven

Ursula is een heel fijn/vriendelijk en eerlijk persoon. Ze neemt alle tijd voor je. Ik voelde me eindelijk serieus genomen en ze nam alles tijd voor mij. Ik kampte met extreme vermoeidheid en pijnklachten. Na twee weken nadat ik bij haar geweest was, was er al zoveel veranderd!! Veel minder vermoeid en veel minder pijnklachten. Na twee tot drie maanden was alles weer goed in mijn lichaam. Ik was nog steeds vermoeid, maar heel veel minder.                   

Conny uit NIJkerk

Ze neemt je serieus is open, rustig en vriendelijk als persoon en natuurlijk professioneel. Na het eerste consult kwam zij met haar conclusie en behandeling, wat voor mij rust gaf, omdat ze een aantal dingen had opgespoord. Gelukkig kan ik zeggen dat het baadt heeft. Ik kan het iedereen aanraden, omdat een Mesoloog met een brede medische kennis de klacht(en) kan behandelen. Bij twijfel zou ik zeggen GAAAAN het werkt echt, this ook echt fijn, dat ze dingen kunnen meten op je organen, zodat je kan zien of er verbetering in zit.

Soraida uit Hoevelaken

Ursula is een prettig, open persoon. Ze luistert goed en zoekt verder naar nog betere oplossingen of ondersteuning.