06 - 50 56 81 73       info@mandersmesologie.nl

Afspraak MAKEN

Je kunt een afspraak maken, houd rekening met een wachttijd:

- via telefoonnummer 06 505 68 173 (je kunt mijn voicemail inspreken)
- via het contactformulier op deze pagina.
- via e-mail: ursula@mandersmesologie.nl  

Ik kan je op verzoek de online agenda toesturen, dan kun je zelf een afspraakmoment uitzoeken en vastleggen.

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je per mail een bevestiging met verdere informatie. Je ontvangt dan ook een intakeformulier, voedingsdagboek, algemene voorwaarden en behandelovereenkomst. (evt. te downloaden op deze pagina). Mocht je via een osteopaat naar mij verwezen zijn en daar is onlangs nog een intakeformulier ingevuld, dan kun je de osteopaat verzoeken deze aan mij te sturen.

Het intakeformulier heb ik uiterlijk 1 werkdag voor onze afspraak nodig om mij voor te bereiden op het consult. Het voedingsdagboek en de behandelovereenkomst mag je meenemen naar het eerste consult.

Op verzoek en tegen betaling wordt achteraf een persoonlijk verslag gemaakt.

Naast een mesologisch consult is het ook mogelijk een bloedonderzoek te laten doen. Dit kan gecombineerd worden met een consult, maar dat hoeft dus niet. Dit is een EMB bloedtest. De EMB test is een combinatie van regulier en complementair onderzoek van het bloed. Je krijgt een door mij uitgewerkte uitgebreide toelichting op de bevindingen van het bloed met daarop gebaseerd een suppletie- of leefstijladvies.


KOSTEN EN VERGOEDING:

Consult volwassene                                                                                                                          €98,00 (60-75 minuten)
Consult kind (0-12 jr)                                                                                                                        €78,00 (ca. 60 minuten)
Persoonlijk verslag van het consult                                                                                             €28,00

EMB Bloedtest incl. uitgewerkt verslag                                                                                      €160,00

Het totaal aantal consulten bij mesologie ligt meestal laag. Door de unieke manier van onderzoeken en behandelen is in de meeste gevallen een behandeling per 7 a 8 weken voldoende.

De vergoeding door de verzekering voor een consult is afhankelijk van je verzekering.

Zie ook de download "Vergoedingen Mesologie 2022" op deze pagina.

Dit overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Contactformulier

Manders Mesologie

Manders Mesologie

Manders Mesologie

Voeding- en Drankdagboek

Vergoedingen verzekeraars

Algemene
voorwaarden (incl. privacy verklaring) EN BEHANDEL-OVEREENKOMST

intakeformulieren volwassenen

intakeformulieren kinderen

intakeformulieren kinderen

wat houdt het consult in

VRAAGGESPREK:
We starten met het door jou van tevoren ingevulde intakeformulier. Dit neem ik samen met je door.

POLS- TONGDIAGNOSE:
Volgens de Chinese en Ayurvedische traditie voel ik je pols en bekijk ik je tong.

LICHAMELIJK ONDERZOEK:
Er volgt soms een buikonderzoek (afhankelijk van je klachten). Met mijn handen voel ik de beweeglijkheid van het buikweefsel en de buikorganen.

Mesologie tong diagnose

METING:
Nu volgt er een (pijnloze) weerstandsmeting op de huid van de handen en voeten. Met electro fysiologische diagnostiek (EFD) worden lichaamsfuncties gemeten; de conditie van je organen, hormoonhuishouding, zenuwhuishouding etc. Soms wordt het onderzoek aangevuld met metingen van mineralen, hormonen, enzymen en andere stoffen. Daarnaast meet ik altijd de gevoeligheid voor voeding. Hierna volgt de keuze van de in te zetten middelen. Deze wordt gecontroleerd via de EFD meting.

NABESPREKING:
Alle verzamelde gegevens uit het onderzoek interpreteer ik. Ik stel op basis hiervan een persoonlijke therapieplan vast. Dit kan bestaan uit het innemen van supplementen (bijvoorbeeld vitamines, mineralen, kruiden, homeopathie) en een voedingsadvies en/of een leefstijladvies.

Mesologie buik onderzoek

AANTAL BEHANDELINGEN:

Het totale eerste consult in de praktijk duurt in de regel 75 minuten voor volwassenen en 60 minuten voor kinderen. Vervolgconsulten in de praktijk duren maximaal een uur.
Na circa 7 a 8 weken kom je terug voor controle en onderzoek ik je nogmaals.
Zo nodig wordt de therapie aangepast. De ervaring leert, dat 3 à 5 afspraken nodig zijn.

Voor een mesologisch consult heb je geen verwijzing van je huisarts nodig.

Een persoonlijk verslag met de bevindingen kan op verzoek gemaakt worden, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Mesologie EFD meting