06 - 50 56 81 73       info@mandersmesologie.nl

Ursula Manders

Van nature ben ik bevlogen, zorgzaam en nieuwsgierig maar ook kritisch. Tijdens de mesologie opleiding heb ik geleerd om me eerst te verdiepen in de oorzaak en achtergrond. Dat past ook goed bij het uitgangspunt van de mesologie. Ik ga altijd op onderzoek uit en wil de feiten weten achter een verhaal. Dat geldt ook voor het menselijk functioneren. Er ontstaan meestal klachten als er iets niet goed functioneert. Waarom? Het menselijk lichaam is als het ware een ecosysteem, net als in de natuur. Processen zijn op elkaar afgestemd en als er iets uit balans raakt, heeft dit effect op mogelijk verschillende functies. Dit heeft dan mogelijk gevolgen voor verschillende organen. Door op deze manier naar de mens te kijken, zijn er vele mogelijkheden om te werken aan herstel.

In mijn praktijk zie ik vaak hoe mensen met de juiste ondersteuning van natuurlijke middelen, gezonder worden, bewuster van hun eigen lichaam en functioneren. Dat is het mooie van mijn vak. Geen consult is hetzelfde. Telkens ga ik op onderzoek uit om te achterhalen waarom juist een bepaald middel werkt voor die persoon. Of dat voeding voor de een een aanvulling en voor de ander een stoorzender kan zijn. Het is bij iedereen anders, dat maakt mijn werk als mesoloog ook zo leuk! Een belangrijk aspect van mijn werk vind ik contact met mijn cliënt. Tussen de consulten door kan mijn cliënt ook op mij rekenen voor een antwoord op vragen over gezondheid of de voorgeschreven middelen.

Hoe ik in dit vak ben terecht gekomen? Tijdens mijn vorige ''carrière'' als gastouder in mijn eigen kinderopvang-bedrijf kwam ik er achter, dat ik meer bezig wilde zijn met mensen en gezondheid. Mijn brede interesse in (op)voeding, gedrag, gezondheid en complementaire geneeswijzes wilde ik vertalen naar een ander beroep en ik was op zoek naar een opleiding die daar bij paste.

Mijn moeder had in die tijd eczeem waar de reguliere geneeskunde geen verklaring voor had. Zij kwam via een vriendin bij een mesoloog terecht. Tijdens het mesologische onderzoek werd duidelijk dat een bacterie verantwoordelijk was en door het innemen van een homeopatisch middel was ze snel van haar klachten af. Dit wekte mijn interesse in mesologie. Na een bezoek aan een open dag Mesologie in Amsterdam was ik er zeker van. Mesologie was precies waar ik naar op zoek was! Het brede kijken naar de mens vanuit de visie van diverse geneeswijzes inclusief de reguliere geneeskunde, het voelde als thuiskomen. Nog datzelfde jaar startte ik met de opleiding, die (destijds nog) 6 jaar zou duren. Momenteel duurt deze opleiding 4 schooljaren.

Mijn werk destijds als gastouder kon ik gelukkig combineren, maar wat waren het intensieve jaren! Tijdens de mesologie opleiding leer je anatomie, fysiologie en pathologie van het lichaam, maar ook diverse andere geneeswijzes zoals Traditional Chinese Medicin, Ayurveda, Orthomoleculaire geneeskunde, pyschologie en Homeopathische geneeskunde. Zes jaar lang vertrok ik maandelijks op vrijdagochtend naar Amsterdam en kwam ik zondagavond weer thuis. Doordeweeks als de gastkindjes naar huis waren werd al het speelgoed weer opgeruimd en kwamen de studieboeken tevoorschijn. Iedere week oefende ik met studiegenoten de praktijkvakken (lichamelijk onderzoek, pols-/tongdiagnose en elektro accupunctuur metingen, gespreksvaardigheid).

In 2016 heb ik de mesologie opleiding afgerond en kon ik aan de slag met het starten van mijn eigen praktijk. Dat was inmiddels een grote droom waarvan ik vurig hoopte dat deze uit zou komen!
Osteopaat Robbert van de Veen gaf mij de kans om van zijn praktijkruimte in Nijkerk gebruik te maken, een paar middagen per week. Mijn kinderopvangwerk bleef ik er nog bij doen want ik had niet direct een gevulde praktijk. Toch werd het al vrij snel drukker en in de zomer van 2017 ben ik verhuisd naar mijn zelfstandige praktijkruimte in het centrum van Nijkerk, aan Oosterstraat 7a.
Inmiddels heb ik een bloeiende praktijk met veel fijne cliënten met wie ik een goede relatie heb opgebouwd.

Na het afronden van de opleiding moet er nog afgestudeerd worden. Mijn praktijk was al druk maar er moest nog wel een case study afgerond worden. Deze heb ik gedaan over het Syndroom van Sjögren. Dit is een vorm van reuma die voornamelijk vrouwen treft. In mijn praktijk had ik iemand met dit syndroom onder behandeling. Na het schrijven en verdedigen hiervan kreeg ik de titel D.M. (Diploma Mesologie) en mijn diploma.

Ik zie ik mesologie als een zeer goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Mesologie staat echt tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde in, omdat het beide zienswijzes en manier van kijken in zich heeft. In geval van (regulier) niet te verklaren en onbegrepen klachten, is mesologie een uitstekende optie! Met natuurlijke middelen werken aan herstel, dat is een heel gezonde keuze! Mocht een cliënt reguliere medicatie gebruiken, dan werk ik samen met de Huizer Apotheek. Zij controleren alles wat ik voorschrijf op mogelijke interactie met de reguliere medicatie.

Mesoloog Ursula Manders

uRSULA mANDERS, Register Mesoloog BCZ®

Kan Mesologie iets voor jou betekenen?

Mesologie kan mensen helpen zelf weer in hun eigen kracht te komen. Door de oorzaak op te sporen en met de juiste middelen en eigen inzet de klachten verbeteren. Hieronder zie je ervaringen en reacties van mensen die ik heb mogen behandelen. Misschien kan mesologie ook iets voor jou betekenen. mesoloognijkerk mesologienijkerk

anoniem

Mijn ervaringen met Ursula zijn positief te noemen. Ze neemt de tijd en probeert van alles uit. Het feit dat ik geen verschil merk of zelfs het idee had dat ik er slechter op werd, is door Ursula serieus genomen en dat ervaar ik als positief. Het gaat niet om haar maar om de patiënt.

anoniem

Als je bepaalde bijzondere klachten hebt dan zoek je soms ook een bijzondere oplossing. Ik ben 26 jaar en al mijn hele leven lang bekend met allergieën, eczeem en astma. Bij de huisarts en allergoloog werd de oorzaak niet gevonden en werd mij verteld dat dit nou eenmaal bij mij hoorde en dat ik voor mijn astma pufjes kon gebruiken en voor mijn eczeem hormoonzalf. Uit de allergietest kwamen geen noemenswaardige allergieën naar boven. Via via kwam ik terecht bij Ursula. Nadat zij mij had onderzocht kwamen er een aantal allergieën naar boven, en kon zij mij vertellen welke functies in mijn lichaam wat extra aandacht konden gebruiken. Door middel van supplementen en homeopathische geneesmiddelen ging het stukje voor stukje beter met mij. Dit bleek ook uit te tests die Ursula ieder consult weer uitvoerde. Inmiddels gebruik ik geen astmamedicijnen en geen hormoonzalf meer en kan ik bepaalde voedingsmiddelen weer eten. Ik ben dus enorm geholpen door Ursusla besef je dat het geen Quick fix is en dat het tijd en aandacht vergt maar ik kan het iedereen aanraden een consult bij Ursula in te plannen wanneer je niet tevreden bent over bepaalde gezondheidsproblemen.uper fijne persoonlijke benadering en heel goed resultaat.

amber

Ik ben bij Ursula terecht gekomen dankzij een kennis, ik kwam bij haar binnen als een extreem vermoeid persoon met enorm veel klachten. Na een half jaar onderzoeken in het ziekenhuis waar steeds niks uit kwam zag ik haar als mijn laatste hoop. Ik voelde mij meteen begrepen door haar en ze heeft mij zo enorm goed geholpen en geluisterd dat ik al meteen na de eerste consult klachtvermindering had. Ik had gewild dat ik al 2 jaar eerder naar haar toe was gegaan.

anoniem

Ursula is een kundige vrouw, die veel weet over de verschillende klachten. Met haar methode kun je goed uitdiepen wat de onderliggende klacht is die behandeld moet worden. Ga zo door!

evelien

Hartelijke en vriendelijke eerste kennismaking (daarna ook zeker weer). Luisterend oor. Aandacht. Is professioneel. Alle tijd. Weet waarover zij praat. Deskundig.

alie

Ik heb het als iets positiefs ervaren. Misschien waren mijn verwachtingen iets te hoog. Ik had gedacht/ gehoopt dat mijn klachten zouden verdwijnen.

anoniem

Prima contact en snelle reactie op mailtjes. Dat is fijn. Ook de consulten waren goed en vol goede tips en adviezen waar ik mee aan de slag ben gegaan.

anoniem

Ervaar bezoeken als prettig. Er wordt voldoende tijd genomen en goed geluisterd. Ook de praktijkruimte is plezierig. ook tussendoor is er altijd de mogelijkheid om via de mail vragen te stellen. Ben nog iedere dag blij met Mesologie.

anoniem

Mijn ervaring is goed. Een prettige benadering. Het is voor mij toch nog abracadabra, hoe het onderzoek werkt. Maar de middelen hebben mij wel van mijn probleem geholpen. Dat de darmen een belangrijk orgaan is, was mij wel duidelijk.

anoniem

Hartelijke ontvangst. Geeft duidelijk aan wat er aan de hand kan zijn en wat er nodig is om een en ander te verbeteren. Zeer goede en duidelijke communicatie.

anoniem

Ik kwam bij Ursula nadat een natuurvoedingsdiëtiste mij aanraadde een mesoloog te laten bekijken waar de prioriteiten in mijn lichaam liggen. Na vier bezoeken merk ik dat de middelen wel versterkend werken; of mijn eigen lichaam het straks weer op eigen kracht zal gaan doen is vooor mij afwachten. Ik hoop het van harte, want het kost wel veel geld.

anoniem

Ben met jarenlange klachten binnengekomen en na een paar sessies zowat klachtenvrij. Zo fijn om te weten wat mijn klachten veroorzaakten! En wat eraan te doen viel. Daarnaast neemt Ursula echt de tijd voor je.

Ronella

Super leuk gepassioneerd mens licht alles goed en duidelijk toe. Je voelt de drive om je van je klachten af te helpen.

anoniem

Ursula je bent open en transparant inzake de behandeling. Prettig in de omgang. Omdat mijn casus wat ingewikkeld is , heb ik niet ingevuld wat de resultaten zijn. Voor mij niet waarneembaar.

anomiem

Vriendelijk-zakelijke ontvangst, heldere uitleg, open over wat de behandeling betekent, ontspannen sfeer.

Anoniem

Ikzelf voel me mede dankzij detox erg goed. Voor de meiden nog steeds zoeken naar de juiste balans tussen sociale leven, school, werk en rust.

marielle

Ursula is kundig in haar vak en ik voel me op mijn gemak als ik in de stoel zit tijdens de behandeling. Ze weet waar ze het over heeft en probeert ook zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe je hier zelf mee verder kunt. Het fijne aan mesologie vind ik dat je direct met je klachten aan de slag kunt.

anoniem

Ursula beheerst de kunst van het dóórvragen, om zo tot de kern van het probleem te komen. Daarnaast is ze belangstellend en heeft duidelijk plezier in haar werk. Mijn probleem is niet helemaal verholpen, maar dat komt niet door Ursula, want het heeft waarschijnlijk een fysieke oorzaak. Wel zijn mijn klachten tot een minimum beperkt. Dank je wel Ursula. Mocht ik iets 'nieuws' mankeren, dan weet ik je te vinden.

anoniem

Ga zo door. Aandacht voor de mens is het allerbelangrijkste in een periode waarin je je niet fijn voelt.

anoniem

Ursula is een echt mensenmens, je voelt je direct op je gemak. Zij combineert haar grote kennis van mesologie met haar warme persoonlijkheid en zoekt samen met haar patiënt naar een goed behandelplan.

anoniem

Het lijkt eerst een beetje vreemd wat stofjes in een bakje, en een staafje vasthouden, verrassend wat er dan uiteindelijk uit komt.

patricia uit bunschoten-spakenburg

Ik had nooit verwacht dat, ze zo snel resultaat had. Ik liep al een jaar bij de dokter.                   

anoniem

Je bent vertrouwd, prettig en vriendelijk. Het is een hele andere kijk. Heel bijzonder dat ik nu al die reguliere medicijnen niet meer slik en geen verschil merk. Het handelen tijdens het consult kan wat gehaast overkomen, waardoor ik het gevoel kreeg dat we haast hadden. De uitleg die je geeft kan misschien voor anderen prettig zijn, maar ik kan dat allemaal niet onthouden. Misschien goed om van te voren duidelijk aan te geven dat je alles ook op papier zet.

anoniem

Ik voelde me echt heel erg begrepen, en geholpen. Ondanks dat ik er sceptisch in stond en het lastig vond om dit aan te gaan, iets wat niet regulier en heel vaag is voor mij. Maar de voorlopig resultaten waren logisch en ook terug te vinden in reguliere zorg. Ik heb 1 consult gehad, en merk wel verandering.

anoniem

Het contact met Ursula was erg fijn, ze dacht goed mee over mogelijke oorzaken en oplossingen van verschillende problemen. Ook was ze erg open in wat ze deed en welke theorie/ geneeswijze erachter zit. Het was erg interessant om hier wat over te weten te komen, aangezien ik er nog weinig over wist. Er is uitgebreid onderzoek gedaan om achter de oorzaak van mijn klachten te komen en ook was het prettig om te weten in hoeverre mijn lichaam in balans is.

anoniem

Ons dochtertje van 4 maanden heeft last van eczeem in het gezicht. Nadat we heel wat specialisten hadden bezocht en intussen een heel assortiment aan zalven hadden gesmeerd kwamen we via via bij Ursula terecht. Sowieso fijn dat iemand even echt de tijd neemt om in kaart te brengen wat de situatie is. En dat ze vanuit een vorige baan ook nog eens ervaring heeft met baby's was in ons geval mooi meegenomen. Na een aantal test waren we al een paar mogelijke triggers op het spoor en een tweede sessie nog een paar. Nu we dit zoveel mogelijk vermijden en de extra supplementen geven zien we een groot verschil. De eczeem komt wel eens weer opzetten maar vaak is er een verklaring voor te vinden en dan weten we waar we het moeten zoeken. Heel fijn om je niet meer zo machteloos te voelen. En nog fijner dat ons dochtertje intussen weer veel nachten zonder jeuk heeft :).

anoniem

Via een vriendin kreeg ik de tip om eens naar Ursula te gaan, omdat ik al heel lang bleef kwakkelen met luchtwegklachten en vermoeidheid. Omdat ik meerdere (medische) stappen al had gezet, was ik heel benieuwd wat Mesologie voor mij kon doen. Inmiddels ben ik drie maanden verder en voor een groot deel van mijn klachten af. De middelen en het advies van Ursula lijken aan te slaan en ik voel mij veel beter. Ursula is heel kundig en wil graag meedenken en naar oplossingen zoeken bij klachten. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb en hoop nog meer te bereiken in de aankomende maanden.

anoniem

Goede adviezen. Geduldig en leuk met kinderen .

valesca uit nijkerk

Je voelt je thuis en begrepen.                 

paula uit nijkerk

Ik ben met mijn dochter bij Manders Mesologie geweest en vond de behandeling en benadering prettig en het heeft tot nu toe goed geholpen.

emiel uit amersfoort

Zeer proffesioneel met een persoonlijke aanpak. Ursula geeft ook alle ruimte om dingen toe te lichten of uit te leggen. Ik heb me altijd erg welkom, gezien en gehoord gevoeld.

anoniem

Ursula luistert goed naar je en houdt rekening met je eigen inbreng.

anoniem

Ik ben nog maar net begonnen maar het voelt iig wel goed.

anoniem

Heb een paar sessies bij Ursula gehad. En ben van mijn klachten af; was erg moe en had nergens geen energie meer voor. Ursula is kundig en brengt rust. Kan goed luisteren.

marco uit putten

Ik kwam met een hoop klachten binnen. En je kwam erachter dat veel organen het wat moeilijker hadden. Met de juiste medicijnen en tips ben ik op de goede weg. Maar we zijn er nog niet maar dat komt vast goed.

coby uit nijkerk

Ik heb nog heel veel stress en blijf moe en kom er maar niet vanaf, alleen de stoelgang is wel verbeterd.

anoniem

Ik was erg hoopvol geworden, maar merkte weinig verschil tijdens en na de behandeling.

ans uit putten

Heb het eerste consult als heel prettig ervaren . En er werd op mijn mailtjes met vragen ook heel snel gereageerd.

anoniem

Een (kind)vriendelijke kundige mesoloog die ons goed geholpen heeft!

marinus uit nijkerk

Er wordt goed naar de klachten geluisterd en samen naar een oplossing gezocht.

anoniem

De vriendelijkheid en gesprekken zijn super en begrijpelijk.

anoniem

Fijne behandeling, Ursula wist mijn probleem precies aan te pakken!

anoniem

Ik kwam hier terecht nadat ik een artikel in de krant had gezien en dacht waarom niet proberen kan geen kwaad. Ik heb totaal geen spijt gehad van mijn beslissing. Het is een aardige mesoloog die duidelijke uitleg geeft over wat ze doet en hoe ze het doet.

merel uit zeewolde

Mijn dochter is na 3 behandelingen (eindelijk) van de soms hevige buikpijnen af. En voor mezelf duurt het wat langer voor de klachten helemaal zijn verdwenen, maar heb er alle vertrouwen in, mede gezien de vooruitgang die al heb gedaan. Lieve vrouw die graag met je mee denkt!

linda uit ede

Ursula is zeer gedreven om oplossingen te vinden voor mijn problemen. Dit doet ze snel en vakkundig. Daarnaast geeft ze een goede uitleg zodat ik het als leek zijnde ook begrijp. Tegelijkertijd heeft ze veel aandacht voor het menselijke aspect van de veranderingen, zodat je echt het gevoel hebt het niet alleen te hoeven doen.

anoniem

Drie jaar geleden kreeg ik last van m'n maag. Volgens de specialist moest ik maagbeschermers slikken omdat m'n maag werd aangetast door de gal. Twintig jaar geleden is de galblaas verwijderd. De maagbeschermers kon ik niet goed verdragen en zo ontstond het probleem. Gelukkig heeft Ursula me goed kunnen helpen en kan ik weer genieten van het eten en voel me fit en gezond!

anoniem

Met de intake en het formulier ervoor invullen geeft voor mijzelf al een beeld en een omschrijving aan. Ursula gaat aan de hand daarvan op onderzoek uit, na eerst de basis van het lichaam te hebben doorgemeten, komt ze bij je klachten terecht en meet daarin de verschillen en andere waarden. Aan de hand daarvan worden toevoegingen en/of aanvullingen voorgeschreven in de vorm van supplementen en homeopathische medicijnen. Voel me hier bij thuis omdat ik het gevoel heb dat de dingen meetbaar zijn en niet zweverig aanvoelen. Een verandering na twee bezoeken is merkbaar en ga nu voor volledige verbetering. Het is in jaren ontstaan en besef dat dit niet in weken kan worden opgelost.

anoniem

Na 7 maanden iedere dag diarree te hebben zijn we na drie behandelingen bij Ursula erachter gekomen dat het ging om een bijnieruitputting. Na gebruik van probiotica (eerst voor volwassene geprobeerd was te zwaar, daarna voor kinderen (nog te zwaar voor mijn darmen) en uiteindelijk hielp het toen ik het middel voor baby's ging gebruiken. Was ik met een goede week er helemaal vanaf. En kon ik gaan werken aan het herstel voor de bijnieruitputting. Was blij dat ik er een naam aan kon gaan geven. En heb ook daadwerkelijk mezelf er maanden voor gegeven om hier vanaf te komen! Tijd en rust!

Rene uit amersfoort

Ursula is een mesoloog die haar best doet om zo uitgebreid en accuraat mogelijk haar werk te doen.

anoniem

Ursula, is goed te bereiken via telefoon en email. Ze beantwoord ook snel. Ze gaat serieus op zoek naar de oorzaak van de klachten. Ze neemt me serieus.

anoniem

Mijn eerste consult verliep zeer aangenaam en geruststellend.

Anoniem

Hoi Ursula, Voor mijn beide kinderen ben ik bij je geweest met klachten die je (grotendeels) hebt kunnen verhelpen. Zeker bij mijn jongste zijn de klachten verdwenen. Bij mijn oudste is het helaas niet gelukt klachtenvrij te worden. Toch heeft jouw behandeling zeker baat gehad bij haar. Nogmaals mijn dank hiervoor!

jannie uit putten

Dag Ursula, je aanpak is goed, maar mij heeft het niet geholpen, helaas. De vernauwing in mijn nier is niet verbetert, de medicijnen van Dr Blind in Soest helpen mij meer (homeopatisch arts).

anoniem

Ursula is heel vriendelijk en neemt alle tijd om uit te zoeken waar je als patiënt het beste mee geholpen bent. Ze komt met duidelijke adviezen en dat is heel fijn!

Cock uit Zeewolde

Ursula is Integer en meevoelend. Kundig en bevlogen. Als men echt serieus een alternatieve behandeling zoekt; zeker doen!!!

anoniem

Het is zeker het proberen waard als je in de reguliere zorg niet verder komt met je klachten.

anoniem

Ik heb al veel mensen verteld hoe het nu met me gaat!

Lisa uit Dronten

Waarom mesologie? Ik kreeg van mijn oma een foldertje over mesologie. En meteen herkende ik mijzelf erin. Klachten zoals vermoeidheid hoofdpijn etc. Nooit wist ik waardoor dit kwam. Na meerdere onderzoeken vanuit de huisarts, dacht ik: het zal wel bij me horen. Elke dag jezelf uit bed slepen, soms zo moe zijn dat je alleen maar kan huilen en niet zo'n aardige versie van jezelf wordt. Dit moet het leven toch niet voorstellen? Zou mesologie mij dan toch kunnen helpen? 

'Ja' bleek het antwoord. Na het 1e consult voelde ik me gelijk op mijn gemak. Eindelijk werden mijn klachten serieus genomen, en eindelijk wist ik waardoor deze klachten kwamen. Na het consult en dagen van mijn persoonlijke therapie verdwenen mijn klachten. Door een voedingsadvies en homeopathische therapie voelde ik me voor het eerst niet meer zo moe. Ik kreeg veel meer energie en vanzelf verdween ook mijn "chronische"  hoofdpijn. Dus niet zo chronisch zoals mijn huisarts het afschreef. Na 3 consulten en verschillende therapieen en voedingsadviezen voel ik me eindelijk weer levendig en fit! Had ik dit maar eerder gedaan. Mesologie heeft mij echt geholpen om weer te genieten. 

Ursula heeft mij de handvaten gegeven om mezelf weer goed te voelen. En dat raad ik iedereen aan, elke klacht heeft een oorzaak. Je moet het zelf doen, jouw lichaam moet het zelf doen. Maar mesologie helpt je om de oorzaken aan te wijzen en je verder te helpen. 

Ik ben Ursula nog elke dag dankbaar! 

nancy uit zeewolde

Ik was zoekende naar wat ik met mezelf wilde....was moe, had wat vage klachten. Via collega bij Ursula terecht gekomen en er ging een ( nieuwe ) wereld voor me open:). Veel dingen over lichaam en voeding opgestoken. Door hier en daar wat aan te passen gaat het stukken beter met de klachten...en het is fijn om te weten dat wat je binnenkrijgt qua voeding en supplementen ook daadwerkelijk doet waar het voor bedoeld is. Ik heb het erg prettig ervaren, ursula stelt je op je gemak, legt alles goed uit en neemt alle tijd voor je. Ze heeft het goed gedaan dus hoef er voorlopig niet terug :).

Bas uit putten

Met scepsis ben ik aan deze ervaring begonnen, maar na het eerste gesprek was er al zoveel vertrouwen, dat ik alle bedenkingen heb laten varen. De uitleg tijdens de behandeling is uitvoerig, de vragen worden serieus genomen en wat zo bijzonder is, is dat er alle tijd voor je wordt uitgetrokken.

anoniem

Er wordt uitgebreid research gedaan naar de persoonlijke gezondheid vooraf maar ook tijdens het bezoek. Het onderzoek wordt heel relaxed uitgevoerd. Later ontving ik een verslag van de uitkomst en een advies voor evt te gebruiken van supplementen dit vond ik heel prettig en duidelijk. Zeker een aanrader en je leert er ook nog van.

ellen uit nijkerk

Ik zou Manders Mesologie wel adviseren voor de vriendelijke behandeling die je krijgt maar niet voor het resultaat. Het is best duur en zeker als er van alles met pillen wordt uitgeprobeerd maar geen verbetering geeft. Per maand ben ik zeker 50 euro kwijt aan pillen en dan nog het consult.

anoniem

Heel blij met de behandelingen, het duurde even om te achterhalen waar het nu precies misging in mijn lichaam. Ursula bleef zoeken en overleggen met andere Mesologen. Uiteindelijk de oorzaak + juiste behandeling te pakken. Hierdoor en door haar enthousiasme en medeleven, ben ik heel blij dat ik naar haar toe ben gegaan. Ik raad het iedereen aan!

karen uit doornspijk

Je op je gemak voelen. Dat is hoe ik mijn bezoeken aan Manders Mesologie zou omschrijven. Op je gemak vanwege het fijne contact en vanwege de passie en deskundigheid van Ursula.

anoniem

Mijn leven is er door veranderd ik weet nu mijn grenzen, eetpatronen en wie ik als persoon ben. Ik raad het iedereen aan, medicatie kun je heel makkelijk gebruiken en is allemaal vergif.

ANONIEM

2013 ski-ongeval; Verbrijzelde arm en 6 maanden verlamde arm. Na herstel en gebruik enorm veel medicatie. Vooral Lyrica tegen de zenuwpijn. Toen kwamen de enorme stroom stoten in mijn hoofd en aanvallen van duizeligheid.
Na jaren ziekenhuis in en uit kwam ik bij Robert van de Veen terecht, Osteopaat in Nijkerk. Hij constateerde dat ik aardig geblokkeerd zat bij mijn atlas en zei: jij moet eens langs bij Ursula Manders Mesologie. We weten maar nooit!
Ursula heeft mij doorgemeten en we kwamen al snel op een diagnose dat mijn hersenvliezen afweken en dat er tekorten waren en een verstoorde afvoer van mijn afvalstoffen. Ik ben met natuurlijke medicatie naar begonnen. De elektrische schokken in mijn hoofd werden zachter en minder en dragelijker. Zo af en toe zak ik weer terug.
En start ik gelijk weer met de natuurproducten.
En voel de druk in mijn hoofd gelijk afnemen.
Nu 8 jaar later heb ik na zeer veel ziekenhuis bezoek. MRI diagnoses, van mevrouw we kunnen niets vinden in het alternatieve gebied terechtgekomen.
Geneespraktijk Egmond aan Zee heeft mijn ruggenwervel rechtgezet. Praktijk Verder geZond in Amsterdam is op dit moment op een speciale manier bezig met mijn atlas correctie op spiergebied. Het is toch een spier richting mijn hersenen waar de fysio gewoon niet bij komt.
En de natuurlijke supplementen voorgeschreven door Ursula zorgt ervoor dat ik mijn afvalstoffen weer goed afvoer en de druk van mijn hoofd en ook nieren weer voel afzakken. Het is een heel verhaal, het was ook een complex ongeval.

Maar ik heb altijd gezegd .....
Had ik maar jaren eerder van Mesologie gehoord
Dat had mij een lange weg bespaard!
Ik ben er nog niet.
Maar mijn problemen zijn soms wel een jaar weg.
En dan gaan we gewoon weer even terug voor deskundig advies van Ursula!

anoniem

Ursula is een prettig persoon die de tijd voor je neemt en in je geïnteresseerd is.

anoniem

Ik heb de behandelingen als heel prettig ervaren. Heel bijzonder dat op deze manier klachten kunnen worden opgelost.

anoniem

Het kan nooit kwaad, en de behandeling is verder prettig. Ook al een aantal mensen het geadviseerd.

anoniem

Ik wil Manders Mesologie graag adviseren maar mensen staan hier niet direct op te wachten. Ze zoeken het liever in wat anders, ik denk door het onbekende.

anoniem

We zijn toch wel gerustgesteld over bijvoorbeeld verdraagzaamheid van organen, lichaamsfuncties.

anoniem

Fijn en betrokken contact, deskundig advies, laagdrempelig en toegankelijk. Rustig en lief voor jonge kinderen; direct aansluiting met onze verlegen 3-jarige dochter. Eczeem, jeuk en darmklachten nu al een tijd verdwenen. Evaluatie en nazorg ook heel deskundig. Wij zijn heel tevreden!

ellen uit nijkerk

Vooraf werd er vertelt dat mijn probleem zeker opgelost kon worden ook toen ik zei dat ik al heel veel had geprobeerd. Ik denk dat je dit beter niet kan zeggen want dit gaf mij heel veel hoop en uiteindelijk werd het een teleurstelling.

anoniem

Mijn klachten zijn niet verminderd.

Teun uit Lelystad

Ursula luistert echt naar je klachten en zoekt een oplossing die bij je past. Ik heb de consult als prettig ervaren.

anoniem

Ursula nam de vragen van mijn dochter heel serieus en ging zeer gedegen en nauwkeurig te werk.

anoniem

Zeer vriendelijk! Neemt de tijd! Ik heb wel het gevoel dat je nog erg zoekende bent en nog te weinig ervaring hebt opgedaan.

anoniem

Ursula is een vriendelijke en empatische vrouw.

anoniem

Ik vond het bijzonder, dat Ursula na onderzoek kon vertellen welke klachten ik had. Zij nam alle tijd om naar mij te luisteren en dat voelde heel prettig.

anoniem

Na een lange zoektocht concreet antwoord gekregen op mijn mijn vragen. Met de tips kan ik nu mijn gewenste levensstijl behouden. Indien ik nieuwe klanten ondervind kom ik zeker terug!

anoniem

Het was mijn eerste kennismaking met mesologie. Ik wist niet wat mij te wachten stond. De ervaring is bij mij positief overgekomen. Dit in de eerste plaats door de behandeling welke werd gedaan door Ursula. Ursula heeft op professionele wijze mij kennis laten maken met Mesologie. Ook haar vriendelijke benadering heeft daar zeker bij geholpen.

anoniem

Het heeft bij mij niet geholpen maar wel veel gekost.

rosa uit bilthoven

Ursula is een heel fijn/vriendelijk en eerlijk persoon. Ze neemt alle tijd voor je. Ik voelde me eindelijk serieus genomen en ze nam alles tijd voor mij. Ik kampte met extreme vermoeidheid en pijnklachten. Na twee weken nadat ik bij haar geweest was, was er al zoveel veranderd!! Veel minder vermoeid en veel minder pijnklachten. Na twee tot drie maanden was alles weer goed in mijn lichaam. Ik was nog steeds vermoeid, maar heel veel minder.                   

Conny uit NIJkerk

Ze neemt je serieus is open, rustig en vriendelijk als persoon en natuurlijk professioneel. Na het eerste consult kwam zij met haar conclusie en behandeling, wat voor mij rust gaf, omdat ze een aantal dingen had opgespoord. Gelukkig kan ik zeggen dat het baadt heeft. Ik kan het iedereen aanraden, omdat een Mesoloog met een brede medische kennis de klacht(en) kan behandelen. Bij twijfel zou ik zeggen GAAAAN het werkt echt, this ook echt fijn, dat ze dingen kunnen meten op je organen, zodat je kan zien of er verbetering in zit.

Soraida uit Hoevelaken

Ursula is een prettig, open persoon. Ze luistert goed en zoekt verder naar nog betere oplossingen of ondersteuning.